Servis izolacijskih aparata

Servis izolacijskih aparata
Nabavkom prvog izolacijskog aparata, u Javnoj Vatrogasnoj Postrojbi Grada Rijeke, kao sljedeći korak ka usavršavanju vatrogastva u gradu Rijeci nametnulo se otvaranje servisa izolacijskih aparata unutar kruga postrojbe.
Za tadašnje doba mali, ali moderno opremljen servis, pružao je usluge servisiranja i skladištenja izolacijskih aparata kao i mogućnost punjenja cilindara kako zrakom tako i kisikom. U današnje doba servis je u mnogome proširio svoju djelatnost te ne samo da se bavi servisiranjem i održavanjem izolacijskih aparata Javne Vatrogasne Postrojbe Grada Rijeke već svoje usluge nudi i ostalim organizacijama koje imaju potrebe ove vrste.
Pored svoje osnovne funkcije, danas se u servisu mogu izvršiti i periodička ispitivanja karbonskih i čeličnih cilindara kao i kompjutersko periodičko ispitivanje kompletnog izolacijskog aparata, koje obuhvaća ispitivanje propusnosti maske, visokotlačne i niskotlačne cijevi, plućnog automata, signalne zviždaljke te manometra, kao i testiranje kemijskih odijela na propusnost.
Kompjutersko ispitivanje obavlja se na uređaju Profi Check proizvođača MSA Auer, te se nakon svakog ispitivanja strankama izdaje potvrda o ispravnosti izolacijskog aparata. U nastojanju da bude uz korak sa svijetskim razvojnim trendovima u razvoju vatrogastva, servis se konstantno nadograđuje, a serviseri redovito usavršavaju, te svojom djelatnošću trenutno pokrivaju dva najveća europska proizvođača izolacijskih aparata, Dräger i MSA Auer.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se